завжди свіжі новини

Всі новини, Корупція, Політика, Україна

Мінкульт висловив занепокоєння британському посольству через інцидент про Севастополь і Сімферополь як «російські міста»

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко звернувся з офіційним листом до посла Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Мелінди Сіммонс щодо віднесення британським мовником Бі-Бі-Сі міст окупованого Криму до територій Росії, повідомляє у вівторок пресслужба міністерства.

«У зв’язку з цим, Міністерство культури та інформаційної політики висловило занепокоєння. МКІП звертається до Посольства Великої Британії в Україні відреагувати на дану ситуацію та отримати роз’яснення від головної штаб-квартири Бі-Бі-Сі у Лондоні. Адже країна підтримує територіальну цілісність України, зокрема у частині тимчасово окупованого Кримського півострова», – йдеться в повідомленні.

У відомстві з посиланням на міністра Олександра Ткаченка вказали на важливість санкцій проти Росії і «дотримання інформаційної безпеки, зокрема, міжнародними інформаційними агенціями».

Раніше також Міністерство закордонних справ України вказало російській службі британського мовника Бі-Бі-Сі на неприпустимість називання російськими окупованих кримських міст, Севастополя та Сімферополя.

У ВВС поки ситуацію не коментували.

Російська служба Бі-Бі-Сі вночі 24 січня, підсумовуючи акції протесту в Росії на підтримку опозиціонера Олексія Навального, вказала у твітері, що масові виступи відбулися в 122 містах Росії та 78 містах за межами цієї країни. При цьому окуповані українські міста Севастополь та Сімферополь у цьому списку фігурують як російські, а внизу цього списку міститься позначка, що «Росія анексувала Крим і Севастополь у 2014 році».

your ads here!

залишити коментар: