завжди свіжі новини

Україна

Українська сторона СЦКК: минулої доби на Донбасі бойовики обстріляли співробітників Червоного Хреста

Українська сторона у Спільному центрі контролю та координації режиму припинення вогню (СЦКК) заявляє, щ оминулої доби під час роздачі роздавання продуктових та гігієнічних наборів у підконтрольному українській владі населеному пункті Доломітне підтримувані Росією бойовики обстріляли співробітників Міжнародного комітету Червоного Хреста. 

Як повідомляє прес-центр штабу АТО, ніхто не постраждав.

«Вивчення обставин і журналів обліку порушень режиму припинення вогню показало, що обстріл представників Червоного Хреста відбувся саме з боку НЗФ ОРДО і вівся він з території ОРДО», – йдеться у повідомленні.

 У СЦКК вважають, що цей обстріл здійснений з метою дискредитації Збройних сил України, поширення паніки та страху серед місцевого населення і представників МКЧХ.

«Для забезпечення гуманітарної акції МКЧХ 18 травня Збройних сил України надали письмові гарантії безпеки тоді як зі сторони НЗФ ОРДО таких гарантій надано не було», – наголошують у центрі і додають, що українська сторона СЦКК категорично засуджує обстріл та кваліфікує його як грубе порушення міжнародного гуманітарного права.

Наразі ні донецькі сепаратисти, ні представники МКЧХ цю заяву не коментують. 

На Донбасі неодноразово оголошували режим тиші на сході України. Востаннє наприкінці березня домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на Донбасі, воно мало почати діяти від 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну. Про обстріли також раніше заявляли і в спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Україні. 

             

залишити коментар: