завжди свіжі новини

Всі новини

Вищий господарський суд стягнув 493 тисячі гривень з ахметовського “Астеліта”

ахметов

Вищий господарський суд відмовив у задоволенні касаційної скарги мобільного оператора “Астеліт” (life:)) у справі за позовом компанії “Комп Мюзік Паблішинг”, яка зажадала компенсації за порушення авторських прав її клієнта – музичного видавництва Emi Music Publishing Limited.

Про це йдеться в ухвалі від 21 квітня.

Таким чином, в силі залишилося рішення Київського апеляційного суду, згідно з яким з мобільного оператора, а також його підрядників з виробництва рекламного ролика стягується 493 тисячі гривень на користь власника авторських прав.

“Комп Мюзік Паблішинг” ще в березні 2013 року звернулося до суду із заявою, що її авторське право і виключне майнове право (за угодою з Emi Music Publishing Limited) на твір Fuck You (автори Lilly Allen і Greg Kurstin) порушується

Позивач встановив, що в період з 17 лютого 2010 року по 31 березня 2010 року life:) проводив свою активну рекламну кампанію, в рамках якої був запущений рекламний ролик з умовною назвою “Life Communication” на двадцяти каналах національного телебачення. Загальна кількість показів ролика становила 4369 разів.

У музичному творі, який є музичним супроводом зазначеного рекламного ролика, був використаний фрагмент Fuck You, майнові права на який належать позивачеві.

Після звернення зі скаргою до life:) оператор відповів, що запис зазначеного музичного твору здійснювався підрядником (другий відповідач за позовом) компанією “Шутгруп” із залученням композитора Віталія Розінко (третій відповідач).

Композитор при виконанні своїх обов’язків взяв за основу для виконання замовлення фрагмент музичного твору Fuck you і передав результати своєї роботи та майнові права на неї замовнику

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

             

залишити коментар: