завжди свіжі новини

Всі новини

Зараз головними засобами заощадження добробуту є сучасне мистецтво і квартири на Манхеттені і в Лондоні

Манхеттен

Об’єкти сучасного мистецтва і нерухомість в найбільших містах світу замінили золото в якості основного засобу збереження добробуту, вважає голова правління найбільшої інвестиційної компанії світу Лоуренс Фінк.

“Історично золото було відмінним інструментом для збереження багатства, – Однак зараз золото втратило свій блиск і з’явилися інші механізми для захисту добробуту від інфляції”.

Протягом століть дорогоцінний метал допомагав зберегти багатство в кризу або періоди підвищеної інфляції. Проте минулого року золото подешевшало в другий рік поспіль вперше за 14 років на тлі скорочення інвестицій в забезпечені золотом біржові фонди (ETF), ралі світових фондових ринків і зміцнення долара. З пікових значень, досягнутих у 2011 році, золото подешевшало на 38%.

“Зараз двома головними засобами заощадження добробуту є сучасне мистецтво – і я зараз не жартую, а говорю про серйозний клас активів, – і квартири на Манхеттені, в Лондоні, у Ванкувері”, – зазначив Л.Фінк.

Відзначимо, дорогоцінний метал з початку року подорожчав на 0,8% після зниження вартості на 1,4% в 2014 році і падіння на 28% в 2013 році.

Активи золотих біржових фондів з початку року підвищилися на 1,5%, до 1621,7 тис. тонн, після скорочення на 9,3% за минулий рік.

Тим часом середня вартість будинків на Манхеттені в першому кварталі 2015 підскочила до максимуму за 6 років і склала $1,3 млн. У Великій Британії ціни на нерухомість досягли рекорду в квітні, а в Лондоні будинку за поточний місяць подорожчали на 2,5%.

“Домогосподарства по всьому світу можуть з легкістю зберігати свій добробут за межами своєї країни, і тепер їм необов’язково інвестувати в золото”, – сказав Л.Фінк.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: