завжди свіжі новини

Всі новини

Люстраційну перевірку повинні проходити кандидати в місцеві депутати, в народні депутати і в президенти

Люстрація

Голова люстраційного комітету України Єгор Соболєв виступив з ініціативою проведення люстраційних перевірок кандидатів у депутати.

“Ми хочемо, щоб люстраційну перевірку проходили кандидати в місцеві депутати, кандидати в народні депутати і кандидати в президенти. Також в новій ініціативі ми пропонуємо ввести кримінальну відповідальність за саботаж, який зараз представляє собою найбільшу проблему на шляху виконання закону про очищення влади”, – сказав він.

Єгор Соболєв також виступив з ініціативою створення люстраційного реєстру. У нього повинні бути занесені всі особи, які не пройшли перевірку в рамках реалізації закону про очищення влади.

Соболєв заявив, що не підтримує ідеї передачі громадським організаціям контролю над процесом очищення влади на рівні прийняття рішень.

“Тому що ці мародери, яких треба гнати, реєструють кишенькові організації і захоплюють всі необхідні інструменти. Люстрація є державним актом, тому звільнення може здійснити тільки державний орган. Ми на цьому наполягаємо”, – зазначив народний депутат.

Відзначимо, 22 квітня голова люстраційного комітету повідомив про реєстрацію законопроекту, згідно з яким розширюється список осіб, щодо яких повинна застосовуватися люстраційна перевірка.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: