завжди свіжі новини

Всі новини

Оператори критикують процедуру примусового позасудового відключення “сірих” абонентських терміналів-телефонів

Мобільні оператори

У “Київстарі” вважають проект закону №1888 про захист споживачів телеком послуг та вдосконалення держрегулювання у сфері користування РЧР “(автор – Олександр Данченко, фракція ”Самопоміч“) порушує конституційні права громадян і наділяє телекомрегулятора функціями суду і слідства. Таку думку висловив президент оператора Петро Чернишов на своїй сторінці в соціальній мережі.

На його думку, у разі прийняття зазначеного закону автоматично буде впроваджена процедура примусового позасудового відключення операторами мобільного зв’язку абонентських терміналів-телефонів.

“Фактично абонент, який купив у торговельній мережі України телефонний термінал, зобов’язаний нести відповідальність за дії недобросовісних продавців або постачальників таких терміналів, а оператори мобільного зв’язку будуть змушені карати таких абонентів, відключаючи їх телефони. При цьому недобросовісні продавці “сірих” апаратів виявляються абсолютно не при справах. Тоді як служби митного нагляду та МВС, які, власне, і зобов’язані боротися з ввезенням та реалізацією в Україні контрабандної продукції, просто “умивають руки”. Нам ніби кажуть: ну, не можемо ми побороти корупцію в митниці безпосередньо, тому давайте будемо з нею боротися через операторів мобільного зв’язку “, – констатує керівник “Київстару”.

Крім того, він критикує пропоноване в законопроекті “нововведення: ввести обов’язковий частотний моніторинг для всіх радіоелектронних засобів мобільного зв’язку та відключати такі кошти на підставі розпорядження НКРЗІ”.

“Фактично регулятор отримує право втручатися в господарську діяльність компаній, він може ”загасити“ нашу базову станцію без будь-якого судового розгляду. Це, звичайно ж, дуже прямий сигнал всім операторам про те, як “сильно” країна запрошує їх інвестиції в 3G” , – підкреслює П. Чернишов.

При цьому він повідомив, що “Київстар” та інші представники галузі направили в комітет Верховної Ради з інформатизації та зв’язку (автор законопроекту – глава комітету О.Данченко – ІФ) свої зауваження, однак комітет “просто послідовно ігнорував позицію галузі”.

Нагадаємо, зареєстрований у Верховній Раді 29 січня 2015 зазначений проект закону передбачає створення реєстру ідентифікаторів радіоелектронного обладнання. Операторів телекомунікацій хочуть зобов’язати відключати від своєї мережі обладнання, яке в цьому реєстрі відзначено як недозволене для обслуговування в телекоммереж.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: