завжди свіжі новини

Всі новини

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган висловив невдоволення заявою президента росії путіна

Реджеп Таїп Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган висловив невдоволення заявою президента Росії Володимира Путіна, який назвав масові вбивства вірмен в Османській імперії «геноцидом».

«Мені особисто сумно і прикро, що президент Росії Володимир Путін зробив такий крок», – сказав Ердоган у понеділок, 27 квітня, на прес-конференції в Анкарі.

«Якщо якісь заяви і кроки повинні вживатися щодо геноциду, то Росії слід спочатку подивитися на власну історію. Те, що відбувається в Україні, у Криму, у Донецьку та Луганську є самоочевидним. Те що відбувається там, абсолютно ясно. Спочатку вони повинні відповісти за це», – наголосив Ердоган.

25 квітня під час жалобної церемонії вшанування пам’яті масового вбивства вірмен в Османській імперії, президент Росії Володимир Путін використав щодо цього слово «геноцид». Він також заявив про небезпеку націоналізму і, як він сказав, «русофобії», розкритикувавши проєвропейську владу в Україні.

МЗС Туреччини відразу засудило президента Росії Володимира Путіна за використання слова «геноцид».

15 квітня Європейський парламент оголосив 24 квітня європейським Днем пам’яті жертв геноциду вірмен в Османській імперії у 1915 році і закликав Туреччину визнати факт геноциду, на що Стамбул відповів звинуваченням у намірі «переписати історію».

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: