завжди свіжі новини

Всі новини

Україна зробила остаточний вибір – на користь Європейського союзу

Україна - Європа

Україна зробила остаточний вибір – і мені здається, що це вибір правильний – на користь Європейського союзу. Тому цілком логічно, що основне святкування дня Перемоги тепер буде припадати на восьме травня, пише Дмитро Орєшкін.

Зрозуміло, в рамках гібридної війни, яку Путін веде проти України, він буде реагувати. Але зірвати святкування в суверенній державі він не зможе. Максимум, на що він здатний – це якісь протестні акції, оголошені пенсіонери радянських часів, які вийдуть на вулиці. Набереться максимум кілька сотень людей, і в основному це будуть маргінали або ті ж дідусі та бабусі, які вимагатимуть організувати святкування дев’ятого травня.

Ну і на здоров’я – їх виступи зовсім нічого не змінять. Я впевнений, що в українців вистачить розуму не ганяти їх палицями.

У Росії, зрозуміло, перенесення святкування дня Перемоги в Києві буде всіляко роздуватися. Пропаганда буде розповідати, що всі українці – бандерівці, що вони воювали на боці Гітлера, словом, нічого нового. Так що привід для нападок у Москви з’явиться, але наслідки для України будуть дуже незначними. Хіба що росіян ще активніше почнуть переконувати в тому, що Україна – це фашистська держава.

Насправді проблема в тому, що Путін розуміє: у війні він уже програв.

Але й Україна на кілька років як мінімум втратила дві свої території – Крим і Донбас. Хоча, підозрюю, що для України це й на краще – містити Донбас з чотирьохмільйонним населенням, який гратиме на користь Росії і не захоче визнавати авторитет київської влади, буде досить накладно. Так навіщо зараз витрачати на нього ресурси, якщо не вистачає і на своїх?

З втратою Донбасу потрібно змиритися. Можливо, це звучить цинічно. Крім того, втрата Донбасу дуже образлива для України. Але це просто дешевше, розумніше і раціональніше, ніж вплутуватися в перетягування каната з Росією.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

             

залишити коментар: