завжди свіжі новини

Всі новини

Найбільш одіозним гостем путіна на параді буде зімбабвійський диктатор Мугабе

мугабе

Американське агентство вибрало найбільш одіозного гостя святкувань, якого випереджав тільки лідер КНДР Кім Чен Ин.

Найбільш одіозним гостем президента РФ Володимира Путіна на військовому параді 9 травня в Москві стане 91-річний лідер Зімбабве Роберт Мугабе, щодо якого діють санкції Євросоюзу і якого критики називають диктатором.

У середу в Кремлі розповіли, кого чекають на суботньому параді Перемоги в Москві. Серед очікуваних персон знову опинився і лідер Зімбабве. “Він (Мугабе, – Ред.) – у двох якостях: як президент Зімбабве і як нинішній голова Африканського союзу”, – повідомив помічник глави РФ Юрій Ушаков.

“Мугабе, якого критики називають диктатором, який бажає правити до смерті, і звинувачують у порушеннях прав людини, стане найбільш одіозним гостем святкувань після того, як до Москви відмовився їхати північнокорейський лідер Кім Чен Ин”, – відзначає агентство.

У середу Зімбабве вперше за десятиліття попросило Захід про фінансову допомогу. Цього року ЄС виділив африканській країні 234 млн євро, вперше після того, як ввів проти Зімбабве в 2002 році санкції, які скасував минулого листопада. Євросоюз спонукає Зімбабве до політичних реформ, але залишає замороженими активи Мугабе і забороняє в’їзд йому і його дружині.

Нагадаємо, офіційних представників від України 9 травня в Москві не буде. Від участі в параді відмовилися президенти Білорусі, Північної і Південної Кореї, Чехії, Австрії, Німеччини, США, Чорногорії, Угорщини, Хорватії, Словаччини, Болгарії, Австралії, Канади, Фінляндії, Франції, Норвегії, Великобританії, Нідерландів, Молдови, Словенії, Литви , Латвії, Естонії, прем’єри Японії та Швеції.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: