завжди свіжі новини

Всі новини

Особливості, запити і проблеми українців, що орендують квартири чи будинки

орендарі

В Україні дуже багато хто знімає квартири, і в цієї категорії споживачів є свої особливості, свої запити і проблеми. Головний критерій, за яким люди вибирають таку квартиру, – звичайно, ціна. Але у них є й інші переваги, за якими можна судити про те, яке орендне житло затребуване.

1. Сьогодні близько 20-30% українських сімей проживають в орендованому житлі.

2. Права більше 70% їх них нічим не захищені, квартиронаймачі можуть в будь-який момент бути виселені власниками, оскільки відносини між ними не закріплені офіційно.

3. На ринку найму квартир найпопулярнішими є однокімнатні квартири. Ними цікавляться, за різними даними ріелторів, від 41% до 65% потенційних наймачів. З початком кризи кількість запитів на «однушки» виросло, стверджують експерти.

4. Кімнатами у квартирі цікавляться всього лише 13% потенційних орендарів. Кімнати – найдоступніші пропозиції на ринку, але клієнтів бентежить наявність сусідів.

5. Близько 20% людей, що знімають квартири, мають домашніх тварин і, відповідно, шукають лояльних до них власників квартир.

6. Близько 15% квартирантів воліють зняти мебльовану квартиру і не готові заселятися в порожнє чи погано обставлене приміщення. Але більша частина орендарів переїжджає зі своїми меблями. Для них головне, щоб на кухні був гарнітур, а в санвузлі – вся необхідна сантехніка.

7. Орендарі стали рідше вибирати квартири поруч з місцем роботи. За словами ріелторів, все частіше клієнти готові пожертвувати вигідним для себе місцем розташування заради нижчої орендної ставки. У минулому році близько 60% орендарів шукали квартири в тому районі, звідки зручно добиратися до місця роботи. Зараз їх залишилося близько 40%.

8. У новорічні свята багато знімають заміські будинки на канікули. Тоді як на квартири, що знімають, під час канікул попит нижчий – ними в основному цікавляться приїжджі з інших міст.

10. Влітку попитом у орендарів користуються дачі. Навесні кожен десятий клієнт, який звернувся до ріелторів з приводу оренди, шукає літній будинок.

Причому, якщо наймач планує звідти щодня їздити на роботу, він шукає будинок, розташований не далі 15 кілометрів від Києва. Дальні дачі користуються попитом серед тих, хто розраховує жити там все літо. Наприклад, якщо в заміський будинок переїжджає дружина з дітьми або старі батьки, а голова сім’ї приїжджає до них з Києва на вихідні. Також формат далеких дач популярний серед фрілансерів, які зимують за кордоном (у Гоа або Таїланді), а на літо приїжджають в Україну.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

             

залишити коментар: