завжди свіжі новини

Всі новини

Чиновники Укртранснафтопродукт незаконно продавали заарештовані нафтопродукти, які зберігалися на заводі

коломойський

Чиновники Укртранснафтопродукт незаконно продавали заарештовані нафтопродукти, які зберігалися на заводі.

Служба безпеки України виявила ряд порушень з боку посадових осіб ДП Укртранснафтопродукт при реалізації нафтопродуктів, які є речовими доказами у кількох кримінальних виробництвам. Про це в п’ятницю, 29 травня, повідомляє прес-служба СБУ.

Раніше на ці нафтопродукти рішеннями судів було накладено арешт. Паливо повинно було зберігатися на Одеському нафтопереробному заводі, Херсонському нафтоперевалочному комплексі та Васильківської нафтобазі, проте посадові особи Укртранснафтопродукт з жовтня 2014 почали його продавати.

Всі матеріали перевірки СБУ направила до Генеральної прокуратури для прийняття процесуального рішення.

За результатами розгляду поданих документів 22 травня 2015 ГПУ відкрила кримінальне провадження за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Відзначимо, що 42% акцій Укртранснафтопродукт належать групі Приват Ігоря Коломойського.

Голова СБУ Валентин Наливайченко під час зустріч з народними депутатами роз’яснив ситуацію навколо розкрадання палива ОНПЗ і заявив, що ніхто і ніщо не зупинить антикорупційні справи.

“Стіна корупції буде послідовно і рішуче зруйнована, і кожна цеглина корупції політиків і правоохоронців буде розбитий”, – підкреслив Наливайченко.

Як повідомляла ПравдаUA, 22 листопада озброєні люди захопили Одеський НПЗ. Вторгнення почалося зі спроби співробітників компанії Укртранснафтопродукт оглянути резервуари із заарештованою раніше нафтою.

На думку адвоката підприємства Андрія Федура, метою захоплення викрадення нафти з Одеського НПЗ на десятки мільйонів гривень.

11 грудня озброєні люди під прицілами автоматів змусили працівників Одеського НПЗ перекачати нафтопродукти на підприємство Синтез Ойл, яке належить групі Приват Ігоря Коломойського.

З 16 грудня керівництво оголосило простій НПЗ до особливого розпорядження.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: