завжди свіжі новини

Всі новини

Українці частіше користуються приватною медициною попри ціну

клініки

Українці стали частіше користуватися приватною медициною, через невдоволення якістю обслуговування в державних медустановах.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного його організацією. Згідно ним, всього в державному секторі якістю лікування залишилися задоволені 64%, а якістю обслуговування – 56% опитаних. При цьому 87% респондентів, які обслуговувалися в приватному секторі, задоволені якістю лікування та обслуговування.

У першу чергу, пацієнтів не влаштовує відсутність в держустановах базових умов для проведення лікування: лабораторій, медикаментів, обладнання, комфортних палат, а також неувага з боку персоналу та лікарів. Головна претензія до приватної медицини – її висока вартість (її назвали 35% опитаних).

Але тут людей втішити нічим – послуги недержавних медустанов продовжують дорожчати: позначилося зростання курсу інвалюти, що має прямий вплив на ціни препаратів та обладнання.

«Розцінки на послуги приватних клінік за рік збільшилися приблизно на 30%», – розповів директор з розвитку приватної клініки Олександр Шевченко.

Наприклад, консультація фахівця в приватній клініці сьогодні обійдеться від 200 до 2500 грн (залежно від медустанови, спеціалізації лікаря та його статусу), виклик «швидкої» – не менш 800-900 грн, одноденне перебування в стаціонарі (без оперативного лікування) – від 1 тис. до 4 тис. грн. Вартість комплексного обстеження досягає 15 тис. грн.

«Якщо на початку 2014 року консультація вузького спеціаліста коштувала 355 грн, то зараз вже 417 грн», – розповіла директор департаменту по роботі зі страховими компаніями приватної клініки Юлія Гудова.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: