завжди свіжі новини

Всі новини

Хто з підприємців отримав право не застосовувати касові апарати

касові апарати

Президент Петро Порошенко підписав закон про звільнення від необхідності введення касових апаратів підприємцям з річним доходом менше 1 млн гривень. Про це свідчать дані на сайті Верховної Ради.

Згідно з документом, реєстратори розрахункових операцій (РРО) не застосовуватимуть платники єдиного податку першої групи, другої і третьої груп (фізичні особи-підприємці), у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 1 млн гривень.

У разі перевищення у календарному році даної суми застосування касового апарату для такого платника єдиного податку є обов’язковим з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення.

Застосування РРО для нього буде продовжуватися в наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку.

Закон звільняє від санкцій підприємців при проведенні валютообмінних операцій, якщо вони виконуються не в касах уповноважених банків, до 1 січня 2016 року.

Згідно з документом, вводити в експлуатацію, здійснювати технічне обслуговування та пломбувати РРО можна тільки через сервісні центри.

У законі зазначено, що термін експлуатації реєстраторів не повинен перевищувати 7 років.

Також Рада зобов’язала Кабінет Міністрів розробити до 1 вересня порядок проведення перевірок використання РРО.

Як повідомляло агентство, відповідно до Податкового кодексу, з 1 липня підприємці 3-ї групи повинні використовувати РРО, а підприємці 2-ї групи будуть зобов’язані використовувати РРО з 1 січня 2016 року.

При цьому мораторій на перевірки з питань застосування РРО встановлено до 2017 року.

Відповідно до Податкового кодексу, в першу групу платників податків включені підприємці, які здійснюють виключно роздрібний продаж товарів на ринках з рівнем доходу до 300 тис. гривень, без найманих працівників.

Друга група – підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, з рівнем доходу до 1,5 млн гривень і з 10 найманими працівниками.

До третьої групи належать фізичні особи-підприємці та юридичні особи з обсягом доходу до 20 млн гривень з необмеженою кількістю найманих працівників.

Четверта група – сільгоспвиробники, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній рік дорівнює або перевищує 75%, кількість найманих працівників для них і оборот коштів не обмежені.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: