завжди свіжі новини

Всі новини

Російський публіцист Андрій Піонтковський залишив Росію, побоюючись кримінального переслідування

piontkovskyi

Російський публіцист Андрій Піонтковський залишив Росію, побоюючись кримінального переслідування за його погляди, повідомив його адвокат Марк Фейгін.

Як сказав Фейгін в інтерв’ю британській телерадіокомпанії, йдеться про статтю Піонтковського, оприлюднену в його блозі на сайті радіостанції «Ехо Москви» 23 січня про відносини центральної російської влади й керівництва та суспільства Чечні під заголовком «Бомба, готова вибухнути».

Тоді після публікації матеріалу голова комітету Державної думи Росії Ірина Ярова направила до Генеральної прокуратури Росії запит про перевірку цієї статті на наявність у ній екстремізму. На її думку, публіцист у ній закликав до відокремлення Чечні від Росії. Схожі звернення до Генпрокуратури і Слідчого комітету Росії направляли також депутати регіонального парламенту Чечні, повідомляла Генпрокуратура Росії.

За даними російської преси, Генеральна прокуратура виявила в тій статті «ознаки закликів до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії, а також інформації, що збуджує ненависть і ворожнечу, принижує гідність групи осіб за ознаками національності і походження». Відтак Генпрокуратура передала матеріали про цю статтю до Федеральної служби безпеки Росії, щоб там вирішили, чи притягати до кримінальної відповідальності самого автора статті, а також працівників «Еха Москви», відповідальних за її появу на сайті.

Сам Піонтковський написав у твітері: «Слідчий комітет і Генпрокуратура гризуться за право вбити 76-літню людину (тобто Піонтковського – ред.). Держдума доручила мою ліквідацію Слідчому комітетові, але прокуратура вже направила мою справу до ФСБ».

Правда України

your ads here!

залишити коментар: