завжди свіжі новини

Політика

Комісія з питань громадянства не розглядала припинення громадянства Артеменка – депутат Пацкан

Комісія з питань громадянства при президентові України на своєму засіданні не розглядала питання припинення громадянства позафракційного народного депутата України Андрія Артеменка. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомив член комісії, народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка», член комітету з прав людини Валерій Пацкан

1Була комісія минулого тижня з питань громадянства, де не розглядали питання пана Артеменка. Він також звернувся до мене як до члена комісії з листом. Але відповіді у мене поки що немає», – сказав Пацкан.

«Коли буде винесено на розгляд комісії це питання, я зможу прокоментувати. Після цього буде прийнято рішення президента на підставі матеріалів комісії – позбавити чи ні громадянства», – додав депутат. Також Пацкан вказав на необхідність ухвалити зміни до законодавства щодо припинення українського громадянства осіб з множинним громадянством.

Депутат Андрій Артеменко назвав необґрунтованим можливе позбавлення його громадянства України і заявив, що оскаржуватиме це рішення в разі підтвердження інформації.

29 квітня лідер Радикальної партії Олег Ляшко у Facebook заявив, що президент Петро Порошенко припинив громадянство Артеменка у зв’язку з тим, що він має громадянство іншої країни – Канади, що заборонено українським законодавством.

Раніше Радикальна партія виключила народного депутата Артеменка з фракції. Це сталося після того, як стало відомо, що той передав план нормалізації відносин між Україною і Росією екс-раднику президента США Майклу Флінну незадовго до його відставки.

Серед іншого, план містить ідею проведення всеукраїнського референдуму про передачу Криму Росії в оренду, а також передбачає виведення російських військ з території України. 27 лютого 2017 року Артеменко заявив, що так званий «План примирення України з Росією» був ініціативою Радикальної партії.

21 квітня Генпрокуратура звернулася до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням ініціювати через Державну міграційну службу процедуру втрати громадянства України народним депутатом Артеменком, посилаючись на наявність у нього паспорта громадянина Канади.

             

залишити коментар: