завжди свіжі новини

Політика

Україна перебуває на передовій інформаційної війни – посол Йованович

Посол США у Києві Марі Йованович заявляє, що Україна перебуває на передовій інформаційної війни, а українські журналісти – в авангарді цієї битви. Про це вона сказала 27 квітня у Києві на міжнародній медіаконференції, де взяли участь представники регіональних ЗМІ країни.

Йованович закликала українських журналістів у своїй роботі «спиратися на факти й бути об’єктивними».

«Ми вважаємо, що подальший рух України на шляху реформ – найкращий спосіб урятувати її суверенітет, урятувати від зовнішніх загроз, російської агресії. Але це нелегко. Багато викликів, одна з найбільших проблем – поширення дезінформації. Тому дуже важливо, щоб Україна мала такі ЗМІ, яким довіряють, які можуть вести боротьбу з дезінформацією, яка стала зброєю», – зазначила посол США в Україні.

Міжнародна медіаконференція, присвячена 15-річчю Програми партнерства в галузі мас-медіа в Україні (UMPP), відбулась у Києві 27 квітня за участі представників українських міністерств і регіональних ЗМІ. Організаторами конференції виступили IREX (Україна) і посольство США в Україні.

У березні 2017 року понад 90 політиків, політичних експертів і громадських активістів із різних країн підписали відкритий лист на адресу керівника європейської дипломатії Федеріки Моґеріні, в якому закликали «сприймати всерйоз загрозу з боку російської дезінформації».

У листі, ініціатором якого є чеська громадська організація «Європейські цінності», йдеться про те, що «агресивні дії Кремля є безпрецедентними для сучасної епохи», а також міститься заклик потроїти ресурси нового відділу Європейської служби зовнішньої дії, що займається розвінчанням російської пропаганди й фейкових новин.

your ads here!

залишити коментар: