завжди свіжі новини

Політика

Порошенко закликав Таяні не допускати візитів до Криму депутатів Європарламенту

Президент України Петро Порошенко закликав президента Європейського парламенту Антоніо Таяні не допускати візитів євродепутатів до анексованого Росією Криму і непідконтрольної українській владі території Донбасу.

Як повідомляє прес-служба Адміністрації президента за підсумками зустрічі, Порошенко засудив випадки протиправного відвідування окремими членами Європарламенту окупованих територій Криму та Донбасу.

У Міністерстві закордонних справ України раніше заявляли, що поїздки закордонних представників в анексований Крим не мають статусу офіційних. Українське зовнішньополітичне відомство застерегло іноземних громадян і осіб без громадянства від незаконних поїздок у Крим.

Схожа позиція стосується й окупованої частини українського Донбасу.

Київ також застосовує санкції проти іноземців, що на порушення встановлених норм відвідують окуповані території Криму і частини Донбасу.

За цими нормами, в’їзд на ці території для іноземців і осіб без громадянства можливий тільки зі згодою української влади і через встановлені пункти перетину адміністративної межі між окупованою і вільною територією України.

Російська пропаганда активно використовує кожен незаконний приїзд іноземних діячів на ці території як нібито свідчення підтримки чи визнання за кордоном їхньої окупації.

             

залишити коментар: