завжди свіжі новини

Політика

Прокуратура оскаржує відмову суду розглядати справу екс-заступника голови МОЗ

Прокуратура Києва заявляє, що оскаржує рішення Печерського райсуду, який повернув прокуророві обвинувальний акт стосовно колишнього заступника міністра охорони здоров’я України.

У прокуратурі рішення суду, ухвалене раніше цього місяця, назвали незаконним і необґрунтованим.

«Екс-високопосадовець МОЗ спільно з завідувачем відділення Олександрівської лікарні створили систему поборів з практикуючих лікарів за надання їм можливості здійснювати свої функціональні обов’язки, зокрема проводити операції у вказаній лікарні. За корупційною схемою, ряд лікарів центру були зобов’язані передавати їм гроші, які отримували від пацієнтів», – заявили в прокуратурі.

Прізвища колишнього заступника міністра в прокуратурі не вказують. Проте в липні минулого року в ГПУ заявляли про затримання в цій справі заступника голови МОЗ Романа Василишина, якого згодом відсторонили від посади.

Як повідомила у Facebook член правління Центру протидії корупції Олександра Устінова Печерський районний суд Києва 19 травня повернув прокуратурі обвинувальний акт щодо Василишина через порушення правил підслідності досудового розслідування.

your ads here!

залишити коментар: