завжди свіжі новини

Політика

Суд арештував екс-податківця з Одеси з правом застави у 3 мільйони гривень

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці екс-керівниці державної податкової інспекції в Приморському районі Одеси Ользі Фроловій із можливістю внесення застави в майже три мільйони гривень. Її затримали в рамках антикорупційної операції силовики 24 травня.

Суд на засіданні 25 травня задовольнив відповідне клопотання Головної військової прокуратури. Фролова після завершення засідання суду від коментарів відмовилася.

Згідно з рішенням суду, в разі внесення застави, Фролова зобов’язана здати на зберігання документи, які дозволяють виїзд за межі України, не залишати самостійно місця проживання, з’являтися за першим викликом слідчого.

Раніше сьогодні суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави чотирьом екс-податківцям, ще п’ятьох відпустив під заставу чи особисте зобов’язання.

24 травня Печерський райсуд Києва відпустив під заставу або особисте зобов’язання п’ятьох затриманих екс-податківців. То ж дня головний військовий прокурор і міністр внутрішніх справ України заявили про викриття мережі ухилення від сплати податків, заснованої податківцями в час правління екс-президента Віктора Януковича. Як повідомили Анатолій Матіос і Арсен Аваков, були проведені понад 450 обшуків у 15 областях і затримані 25 екс-керівників податкових органів у справі про завдання державі збитків у 97 мільярдів гривень. За словами силовиків, затриманих авіатранспортом доправляють до Києва, де Печерський райсуд має обрати їм запобіжний захід. Провадження відкрили за статтями участь у злочинній організації та зловживання службовим становищем.

             

залишити коментар: