завжди свіжі новини

Політика

Суд обрав нічний арешт для п’ятого підозрюваного у справі «СхідГЗК» – НАБУ

Солом’янський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту одному з керівників державного концерну «Ядерне паливо» у справі «СхідГЗК».

За інформацією НАБУ, це вже п’ятий підозрюваний. (Його імені не називають).

«Одному з керівників державного концерну «Ядерне паливо» (до складу якого входить ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат»), якого підозрюють у причетності до розкрадання коштів «СхідГЗК» у розмірі 17,28 млн дол. США, обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Також рішенням суду підозрюваного зобов’язали носити електронний засіб контролю (браслет) та здати усі паспорти», – повідомили ввечері 5 травня у Національному антикорупційному бюро України.

«Вказаний посадовець підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого за ч.1 ст.255, ч.5 ст.27, ч.4 ст.28, ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України («Створення злочинної організації», («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»)», – зазначили у НАБУ.

За повідомленням НАБУ, 22 квітня йому повідомили про підозру у порядку, встановленому для випадків, коли підозрюваний перебуває за межами України. 4 травня він отримав повідомлення про підозру особисто.

20 квітня детективи НАБУ і прокурори САП затримали колишнього депутата Верховної Ради Миколу Мартиненка і першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України», колишнього голову спостережної ради Одеського припортового заводу Сергія Перелому. Їх підозрюють за статтями «створення злочинної організації» і «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» у рамках справи про розтрату коштів державного підприємства «СхідГЗК». Обидва заперечують свою провину.

Пізніше Солом’янський суд Києва відпустив обох на поруки народних депутатів і міністрів.

your ads here!

залишити коментар: