завжди свіжі новини

Політика

Фонд держмайна звернувся до суду з позовом про скасування приватизації «Укртелекому»

Фонд державного майна України подав у Господарський суд Києва позов до ТОВ «ЕСУ», що належить бізнесмену Рінату Ахметову, і ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України» про розірвання договору купівлі-продажу акцій «Укртелекому» і стягнення пені у розмірі 2,17 мільярда гривень. Про це повідомляє прес-служба фонду.

«Підставою для подачі позову стало невиконання умов, передбачених договором купівлі-продажу пакета акцій ВАТ «Укртелеком», укладеним між Фондом державного майна та ТОВ «ЕСУ», та концепцією післяприватизаційного розвитку ВАТ «Укртелеком», яка є невід’ємною частиною договору», – йдеться в повідомленні.

Коли має початися суд у справі – наразі невідомо.

На приватизаційному конкурсу у 2011 році було продано 92,791% статутного капіталу ВАТ «Укртелеком», які викупила компанія «ЕСУ», заплативши 10,57 мільярда гривень. У 2013 році холдинг українського бізнесмена Ріната Ахметова «Систем Кепітал Менеджмент» завершив угоду з придбання 100% акцій компанії UA Тelecominvest Limited, якій належить 100% «ЕСУ».

13 квітня генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Печерський районний суд Києва наклав арешт на акції «Укртелекому». 

Генпрокуратура проводить розслідування щодо незаконного виділення за вказівкою колишнього президента Віктора Януковича 220 мільйонів гривень з державного бюджету та приватизації 93% акцій «Укртелекому» за заниженою на 1,6 мільярда гривень ціною.

 

             

залишити коментар: