завжди свіжі новини

Україна

Адвокат «диверсанта» Захтея має намір оскаржити відмову порушувати справу про тортури щодо затриманого

Адвокат Олексій Ладін має намір оскаржити відмову Слідчого комітету Росії порушувати кримінальну справу за фактом тортур над «кримським диверсантом» Андрієм Захтеєм. Про це адвокат повідомив у коментарі проекту Радіо Свобода, сайт Крим.Реалії.

«Не дивлячись на те, що відмовив у порушенні кримінальної справи слідчий головного слідчого військового управління Слідкому, оскаржується це в районному суді за місцем здійснення передбачуваного злочину. Тому будемо повторно подавати скаргу», – розповів адвокат.

У травні адвокат Олексій Ладин направив скаргу до підконтрольного Кремлю Севастопольського гарнізонного військового суду через відмову російського Слідчого комітету порушувати справу за фактом тортур щодо його підзахисного Андрія Захтея.

Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя 2 червня продовжив термін утримання під вартою для Андрія Захтея, якого звинувачують у підготовці «диверсій» на території Криму, до 7 серпня. Таким чином загальний термін арешту складе 11 місяців і 28 днів.

На початку березня Андрій Захтей заявив про бажання вийти з російського громадянства.

10 серпня ФСБ Росії повідомила, що в ніч на 7 серпня 2016 року в анексованому Криму затримали групу «українських диверсантів», які нібито готували теракти на півострові. Затриманих деякий час утримували в московському СІЗО Лефортово, після – повернули до Криму.

Влада України заперечує російські звинувачення на адресу українців і називає їх «провокацією» російських спецслужб.

Російські спецслужби заявляють, що Євген Панов і Андрій Захтей були членами «групи диверсантів», яка нібито планувала здійснити теракти на об’єктах туристичної й соціальної інфраструктури півострова.

your ads here!

залишити коментар: