завжди свіжі новини

Україна

Захист охоронця Яроша звернувся до суду щодо зміни йому запобіжного заходу

Захист охоронця народного депутата України Дмитра Яроша Михайла Навроцького, якого підозрюють у вогнепальному пораненні таксиста в Кам’янському, ще раз звернувся до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу, повідомив Радіо Свобода адвокат Сергій Погосян.

За його словами, він просить суд змінити запобіжний захід його підзахисному із взяття під варту на домашній арешт.

«Згідно із законодавством, можна подати клопотання про зміну запобіжного заходу не раніше ніж через 30 днів після попереднього розгляду такого клопотання в суді. Але є нововиявлені обставини, а саме – його стан здоров’я, тому в мене є підстави подати таке клопотання раніше. У мене є офіційні документи, які підтверджують його діагноз. Окрім того, в мене є свідок, який був із Михайлом під час цих подій, який досі не допитаний слідством. Він бачив, як усе відбувалось, і його свідчення можуть дати підстави поставити під сумнів обґрунтованість самої підозри», – зазначив Сергій Погосян.

Він додав, що клопотання про зміну запобіжного заходу розгляне Заводський районний суд Кам’янського у п’ятницю, 9 червня.

«Я прошу змінити запобіжний захід на домашній арешт, не цілодобовий, а з 22-ї до 7-ї ранку, адже підзахисний потребує ще лікування в лікарні. Зараз він перебуває в нейрохірургічному відділенні 16-ї лікарні, тобто йому потрібна медична допомога», – сказав адвокат.

Раніше, у травні, Апеляційний суд Дніпропетровської області відмовив у зміні запобіжного заходу Михайлові Навроцькому, не зваживши на аргументи захисту щодо його поганого самопочуття. Того ж дня підозрюваний опинився в реанімації обласної лікарні імені Мечникова, лікарі діагностували в нього перелом кісток черепа, переломи ребер, відкриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку.

У неділю, 14 травня, в Кам’янському на Дніпропетровщині стався конфлікт зі стріляниною, одна людина була поранена. За даними поліції, конфлікт стався після того, як водій таксі не відповів пасажирам українською мовою. Вогнепального поранення зазнав колега таксиста, який поспішав йому на допомогу. Захист наполягає на тому, що пострілові передувало побиття пасажира групою таксистів із битками.

Поліція відкрила два кримінальні провадження: щодо охоронця Яроша і щодо одного з таксистів.

your ads here!

залишити коментар: