завжди свіжі новини

Україна

У Дніпрі вшанували пам’ять 49 військовослужбовців, загиблих 2014-го у збитому під Луганськом літаку 

У Дніпрі на Алеї Героїв АТО відбулися жалобні заходи із нагоди загибелі 49 українських військових у літаку Іл-76, збитому озброєними сепаратистами під Луганськом.

На вечір пам’яті зібралися більше сотні людей: рідні та близькі загиблих, бойові побратими, жителі міста. Родичі загиблих тримали в руках портрети бійців, а також прапори їхньої 25-ї повітряно-десантної бригади.

Учасники заходу поклали квіти до меморіальних плит з прізвищами українських бійців. Загиблих десантників згадали поіменно, вшанувавши хвилиною мовчання. Священики відслужили панахиду.

17 грудня 2015 року в Павлоградському міськрайонному суді на Дніпропетровщині розпочався судовий процес у справі про загибель 49 українських військовослужбовців у літаку Іл – 76, збитому 14 червня 2014 року озброєними сепаратистами в аеропорту Луганська. На лаві підсудних була одна особа – генерал-майор Віктор Назаров, який на момент трагедії був начальником Штабу антитерористичної операції. Його обвинувачують у недбалому ставленні до служби, вчиненому в бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків. Суд присудив Назарову 7 років ув’язнення, однак генерал подав на апеляцію.

14 червня 2014 року на території Луганської області з переносного зенітно-ракетного комплексу влучили у літак Іл – 76. Він загорівся та впав. На його борту перебували 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади та 9 членів екіпажу. Усі загинули. 

your ads here!

залишити коментар: