завжди свіжі новини

Політика

Луценко: вніс до Ради подання щодо депутата Дейдея

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляє, що він вніс до Верховної Ради подання на зняття депутатської недоторканності з народного депутата Євгена Дейдея (фракція «Народний фронт»).

«Вніс подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Дейдея, в діях якого вбачаються ознаки незаконного збагачення на суму 6,1 мільйона гривень», – ідеться в повідомленні в мережі Facebook.

Раніше 21 червня речниця Луценка Лариса Сарган повідомила, що Генеральна прокуратура просить Верховну Раду зняти недоторканність із депутата Андрія Лозового (фракція Радикальної партії Олега Ляшка). 

19 травня Луценко повідомив, що у ході перевірки електронних декларацій підготовлені подання до Верховної Ради щодо зняття депутатської недоторканності з народного депутата від депутатської групи «Відродження» Геннадія Бобова, депутата від фракції «Народний фронт» Євгена Дейдея та депутата з фракції Радикальної партії Андрія Лозового.

У НАБУ повідомили про проведення розслідування у кримінальних провадженнях лише щодо двох народних депутатів, з яких Генпрокуратура просить зняти недоторканність – Євгена Дейдея і Андрія Лозового.

Євген Дейдей у ефірі телеканалу «112.Україна» заявляв, що не відчуває своєї провини «і готовий постати перед будь-яким судом, перед будь-яким парламентом».

19 травня Геннадій Бобов назвав звинувачення Генпрокуратури щодо нього безпідставними. Через тиждень Генеральна прокуратура заявила, що має намір відкликати подання на Бобова. Заява пролунала після того, як Бобов заявив, що перерахував до державного бюджету всі податкові нарахування, відповідно до вимог правоохоронців.

your ads here!

залишити коментар: