завжди свіжі новини

Політика

МЗС України вимагає від Росії дозволити Чийгозу побачитися з хворою матір’ю

Міністерство закордонних справ України вимагає від російської влади Криму дозволити одному з лідерів кримських татар Ахтему Чийгозу зустрітися з тяжкохворою матір’ю. Про це на своїй сторінці у «Твіттері» написала речниця МЗС України Мар’яна Беца.

Раніше з відповідною вимогою до російської влади окупованого півострова звернувся адвокат Чийгоза Микола Полозов. Він наголосив, що мати Ахтема Чийгоза «прикута до ліжка і вмирає».

Російські силовики затримали Ахтема Чийгоза в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти. Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень.

«Справу Чийгоза» російський суд розглядає в межах «справи 26 лютого». 20 липня 2016 року суд на закритому засіданні розділив цю справу на два провадження: окремо – по заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу, окремо – по інших фігурантах процесу, Алі Асанову та Мустафі Дегерменджі.

Ахтем Чийгоз перебуває в СІЗО вже понад 2 роки.

             

залишити коментар: