завжди свіжі новини

Політика

Волкер заявив про намір поговорити з Сурковим про полонених і відведення підконтрольних Росії сил на Донбасі

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявляє про намір обговорити з помічником президента Росії Владиславом Сурковим відведення підконтрольних Росії сил на Донбасі і звільнення полонених. Про це Волкер заявив 24 січня в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода.

«Перш за все, щодо зустрічі з паном Сурковим, я сподіваюся викласти бачення США щодо того, що ми можемо зробити, щоб пришвидшити завершення конфлікту. Це вимагатиме від Росії рішення про відведення своїх сил. А підконтрольні сили, які там є, зрештою мають бути розформовані», – сказав Курт Волкер.

За його словами, ще одним із-поміж інших питань обговорення із Владиславом Сурковим стане звільнення полонених.

«Багато людей досі утримуються на окупованих територіях, і, як ви вже сказали, прямо в Росії. Звичайно, я планую порушити це питання. Не думаю, що це те, чим пан Сурков займався особисто, але сподіваюся, що вони передадуть повідомлення, що важливо продовжувати звільнення утримуваних осіб з обох боків як крок для зміцнення довіри і підґрунтя для досягнення порозуміння», – зазначив Волкер.

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер прибув до Києва 23 січня для переговорів з українським керівництвом щодо пошуків шляху мирного врегулювання на Донбасі. 26 січня Волкер проведе переговори з помічником президента Росії Владиславом Сурковим у Дубаї.

Після анексії Криму навесні 2014 року на частині Донбасу почався збройний конфлікт. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських бойовиків. Москва ці звинувачення відкидає.

             

залишити коментар: