завжди свіжі новини

Політика

Мати Олександра Кольченка має тривалу зустріч з сином в російській колонії

Кримчанин Олександр Кольченко отримав тривале побачення з матір’​ю в колонії російського Челябінська, де відбуває ув’язнення. Про повідомляє проект Радіо Свобода «Крим.Реалії».

Побачення в готелі при колонії почалося в п’ятницю, 27 липня, і закінчиться в понеділок, 30 липня.

За словами матері Кольченка Лариси, вона не бачила сина дев’ять місяців, а попереднє побачення вдалося отримати лише з третьої спроби.

Читайте також: «Що відчувають матері Сенцова та Кольченка. Репортаж із Криму»

«Вперше Сашко написав заяву на побачення, йому відмовили, сказали, що охочих дуже багато і немає вільних місць у готелі. Вдруге заяву просто загубили. На третій раз, коли він сказав, що буде оскаржувати з адвокатом дії адміністрації колонії, заява знайшлася», – згадує вона.

На побачення Лариса повезла ялтинську цибулю, сало, мед і сухофрукти. Наприкінці травня Олександр оголосив голодування на знак солідарності з іншим політв’язнем Олегом Сенцовим. Але через слабке здоров’я акцію довелося припинити.

За час голодування Кольченко схуд на 10 кілограм і провів два місяці у санітарній частині колонії, що, за словами Лариси, дуже її хвилює.

Сенцов оголосив голод​ування 14 травня з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів, які знаходяться в російських тюрмах.

Читайте також: ЄСПЛ закликав Сенцова припинити голодування

Сенцова та Кольченка затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року. Їх звинуватили в організації терактів на півострові. В серпні 2015-го Північнокавказький суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20-ти, а Кольченка – до 10 років ув’язнення. Обидва не визнали своєї провини.

Правозахисний центр «Меморіал» заніс Олександра Кольченка та Олега Сенцова до списку політв’язнів. 

your ads here!

залишити коментар: