завжди свіжі новини

Політика

Автоперевізники долучилися до вимог за дешеве розмитнення авто

У Києві під стінами кабміну зібралися представники власників автомобілів з іноземною реєстрацією. До них долучилися автоперевізники, які вимагають зміни євростандартів при розмитненні автобусів, нарікаючи на вітчизняного виробника.

«Ми на сьогоднішній день не можемо ввезти автобуси гірше, ніж «Євро-5». Щоб ви орієнтувалися, вартість автобуса «Євро-5» сягає від 250 тисяч доларів. Сьогодні в Україні заробити таким автобусом неможливо. Ми так само вважаємо, що потрібно дозволити українським перевізникам ввозити сюди (до України – ред.) нормальні автобуси, нехай гірше «Євро-5», але інші автобуси – дуже хороші автобуси, і це не порівняється з тим, що їздить сьогодні у нас», – стверджує президент «Союзу перевізників України» Валентин Демчук.

Активісти, які зібралися під Кабінетом міністрів пояснили, що на нинішньому мітингу ставлять три запитання до уряду. А саме:

прохання роз’яснити поправки до законопроекту про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України
питання стану доріг в Україні та розподілення фінансів Кабінетом міністрів на ремонт дорожного покриття
питання врегулювання роботи поліції; за словами активістів, в країні «утворюється поліцейська держава»

Своє звернення активісти з громадської організації «АвтоЄвроСила» передали представникові Кабінету міністрів України. Також перед учасниками акції виступив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян і запевнив, що за п’ять років дорожнє покриття в країні буде відремонтоване.

«Наступного року дорожній фонд складе 75% акцизів на пальне і дорівнюватиме мінімум 56 мільярдів гривень. З них 17 мільярдів підуть на обласні дороги», – заявив Омелян.

Згідно з постановою Кабінету міністрів, віднедавна МВС отримало можливість відслідковувати терміни перебування в Україні автомобіля на єврономерах і застосовувати санкції до порушників. Протестувальники виступають проти цього.

             

залишити коментар: