завжди свіжі новини

Політика

Геращенко звернулася до Парубія через інформацію про дії Семенченка в Грузії

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко звернулася до голови парламенту Андрія Парубія через повідомлення про дії депутата Семена Семенченка на території Грузії.

«Чи правда депутат Семенченко, порушуючи правила користування дипломатичним паспортом, з дипломатичним паспортом поїхав до Грузії, де його зафіксували разом з іншими незаконно озброєними людьми. На мою думку, деякі депутати загралися в своїх спробах підривати безпеку України зсередини і створюючи нам проблеми в діалозі з нашими найближчими партнерами і сусідами», – написала Геращенко у Facebook.

«Очікуємо офіційної позиції «Самопомочі», яка традиційно виправдовує всі агресивні і протизаконні дії свого депутата», – додала перший віце-спікер парламенту.

Департамент консульської служби Міністерства закордонних справ України повідомив 3 грудня, що затриманим у Грузії українцям призначили адвокатів.

Затриманим 2 грудня в столиці Грузії громадянам України ще не оголосили про підозру, повідомив депутат Верховної Ради від «Самопомочі» Семен Семенченко, який перебуває у Тбілісі.

Напередодні Міністерство внутрішніх справ Грузії повідомило про арешт у столиці Тбілісі шести громадян України і одного грузинського громадянина.

За повідомленням, у номерах двох готелів, де жили затримані, під час обшуків вилучили пістолети «Беретта» й Макарова, саморобну автоматичну зброю і різноманітні боєприпаси.

Розслідування ведеться за пунктами статті Кримінального кодексу Грузії про «незаконне придбання і зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів і вибухових пристроїв». За даними міністерства, затримані нині громадяни України і Грузії прибули до країни 27 листопада. Нині триває слідство щодо конкретних цілей їхнього прибуття до Грузії, поінформували в МВС.

При цьому радник президента України Юрій Бірюков заявляв, що серед затриманих був і Семенченко, «який в останній момент утік». Блогер Андрій Дзиндзя написав, що депутатові вдалося уникнути затримання через «наявність дипломатичного паспорта». Семенченко ж наголосив, що не має «ніякої дипломатичної недоторканності» і що в Грузію він приїхав як «звичайний іноземець».

У Міністерстві закордонних справ України після перших повідомлень про затримання українців у Грузії заявили, що інформацію про це перевіряє консул України.

             

залишити коментар: