завжди свіжі новини

Політика

Уряд пропонує вдосконалити правила відбору на Євробачення

Кабінет міністрів України підтримав пропозицію віце-прем’єр-міністра В’ячеслава Кириленка щодо вдосконалення правил відбору учасників від України на пісенний конкурс «Євробачення». Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну 27 лютого.

Крім того, уряд висловився за впорядкування «концертно-гастрольної діяльності для осіб, які беруть участь у заходах на території країни – агресора та окупованій території», звернувшись до Верховної Ради з проханням невідкладно розглянути відповідний законопроект.

«Урядове рішення продиктоване суспільним резонансом, який був викликаний обставинами недавнього відбору учасників конкурсу «Євробачення»-2019 від України. Як зазначили урядовці, втручатися в цей процес, так само як і в діяльність суспільного мовника (як куратора процесу) уряд не може. Втім саме удосконалення наявних нормативних актів дозволить виключити ситуації, що збурюють суспільство», – йдеться в заяві уряду.

Читайте також: Україна може залишитися без представника на Євробаченні – член правління НСТУ

Україна поки що не визначила, хто представлятиме її на Євробаченні-2019, що відбудеться в Тель-Авіві. Національна суспільна телерадіокомпанія відмовилася підписувати контракт із переможницею нацвідбору Maruv. На адресу співачки лунала критика через те, що раніше вона їздила виступати до Росії і також має заплановані концерти там у майбутньому.

Після цього НСТУ почала переговори з іншими учасниками відбору. Наразі двоє з них відмовилися представляти Україну на конкурсі.

your ads here!

залишити коментар: