завжди свіжі новини

Політика

Суд Херсона почне розглядати справу про напад на Гандзюк 27 травня

Міський суд Херсона почне розглядати справу про напад на громадську активістку Катерину Гандзюк 27 травня. Про це повідомляється на сайті Судової влади України.

Суддя у справі – Юлія Бочко.

Потерпілою стороною виступають батьки загиблої та її чоловік Сергій Денисов.

У нападі на Гандзюк обвинуватили п’ятьох людей – Володимира Васяновича,  В’ячеслава Вишневського, Микиту Грабчука, Віктора Горбунова та Сергія Торбіна.

Чиновниця Херсонської міської ради, активістка Катерина Гандзюк померла 4 листопада 2018 року. Це сталося через три місяці після того, як її облили концентрованою сірчаною кислотою у Херсоні.

Після смерті активістки справу перекваліфікували на «умисне вбивство», однак згодом ГПУ змінила кваліфікацію підозрюваного у замовленні злочину Владислава Мангера на «умисне тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, або вчинене на замовлення, або спричинило смерть потерпілого».

У справі про замах на Гандзюк були затримані підозрювані у виконанні і організації нападу, але замовників офіційно не встановили.

             

залишити коментар: