завжди свіжі новини

Політика

Указ Зеленського: замість Адміністрації – Офіс президента

Президент Володимир Зеленський підписав указ про створення Офісу президента України – він з’явився на сайті АП 20 червня.

Згідно з указом, Офіс президента має бути сформований «шляхом реорганізації та скорочення чисельності працівників Адміністрації президента України».

Очікується, що Офіс президента відповідатиме за організаційне, правове, консультативне, інформаційне, експертно-аналітичне забезпечення виконання президентом своїх повноважень.

Прописана в указі структура офісу має такий вигляд:

Керівник офісу
Перший заступник керівника
заступники керівника
Керівник апарату
Перший помічник президента
помічники президента
радники президента
Прес-секретар президента
уповноважені президента
представники президента
Кабінет президента
Кабінет Керівника Офісу президента
18 профільних департаментів (серед них: з питань зовнішньої політики, правової політики, національної безпеки та оборони, документального забезпечення, протоколу та церемоніалу, інформаційних технологій, режимно-секретний департамент)

Президент сам призначатиме, звільнятиме і координуватиме діяльність першого помічника, помічників і радників.

Керівник офісу має протягом двох тижнів подати проект Положення про Офіс президента.

Читайте також: Архітектори показали Зеленському проект його адміністрації в Українському домі​

Документ також передбачає створення комісії з реорганізації Адміністраці президента у офіс. Голова цієї комісії – очільник Глоовного департаменту документального забезпечення Ігор Стасенко.

«Працівникам Адміністрації Президента України продовжувати виконувати покладені на них посадові обов’язки до припинення в установленому порядку трудових відносин з ними», – йдеться в указі.

19 червня Зеленський заявив, що не може перебувати в будівлі Адміністрації президента на Банковій, тому що «з’їде з глузду». Тоді ж він анонсував реорганізацію Адміністрації президента.

your ads here!

залишити коментар: