завжди свіжі новини

Політика

Адвокат попросила Верховний суд перенести розгляд поновлення Шокіна на посаді

Адвокат Олена Сапожнікова попросила Верховний суд перенести розгляд поновлення Віктора Шокіна на посаді генерального прокурора. Про це адвокат розповіла в коментарі Радіо Свобода.

«Так, подала клопотання у зв’язку з тим, що я буду відсутня в Києві до середини жовтня. Я буду у відрядженні до 14 жовтня. Я повідомила про це суд. А коли суд призначить – я не знаю», – сказала Сапожнікова Радіо Свобода.

Згідно із судовими матеріалами, 2 вересня Шокін через свого представника звернувся до Верховного суду із заявою про перегляд ухвали Вищого адміністративного суду України від 20 квітня 2017 року через «нововиявлені обставини». Тоді судді відмовили в задоволенні клопотання щодо розгляду позову Шокіна про поновлення на посаді очільника ГПУ.

Сапожнікова відмовилася розповісти, про які саме «нововиявлені обставини» йде мова.

«До судового засідання я не можу коментувати. Засідання буде відкрите, і там ми озвучимо цю обставину», – заявила адвокат.

У відповідь на питання, чи буде Віктор Шокін присутній на засіданні, вона сказала: «Це залежить від дати, яку визначить суд. Поки що дата невідома, і невідомо, чи зможе він бути».

Крім того, вона відмовилася розповісти, де саме зараз перебуває Шокін.

2 вересня Шокін попросив Верховний суд поновити його на посаді очільника ГПУ. Касаційний адміністративний суд мав розглянути позов 3 жовтня о 10:00.

Віктор Шокін призначений генеральним прокурором України у 2015 році. У березні 2016-го Верховна Рада схвалила звільнення Шокіна, 3 квітня президент Порошенко звільнив його з посади генпрокурора.

 

             

залишити коментар: