завжди свіжі новини

Всі новини

В Україні розпочав свою роботу онлайн-реєстр осіб, які підлягають люстрації

Люстрація

В Україні розпочав свою роботу онлайн-реєстр осіб, які підлягають люстрації. Очікується, що база чиновників сягне близько 5 тис. осіб. Про це сьогодні в ході брифінгу заявив народний депутат України із фракції “Самопоміч”, голова комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції, голова Громадського люcтраціонного комітету Єгор Соболєв.

“Ми самостійно створили реєстр людей, яких люстровано. Туди потрапили всі люди, відповідно до закону про очищення влади, які обіймали свої посади або в період величезного розкрадання країни бандою Януковича… Плюс ті люди, які сиділи на ключових посадах, зокрема у правоохоронних органах, під час терору Євромайдану… У ньому вказані всі люди, які, за нашими даними, потрапили під люстрацію і не мають права займати жодні державні посади”, – зазначив Соболєв.

За його словами, в онлайн-реєстрі також вказана причина, з якої той чи інший чиновник потрапив під люстрацію.

“Сьогодні там, станом на ранок, 755 чиновників. Ми будемо додавати ці прізвища, коли будемо отримувати інформацію від журналістів, від громадських діячів”, – повідомив Соболєв.

Своєю чергою, керівник інформаційного відділу Громадської люстраційного комітету Олександра Дрік зазначила, що нові прізвища додаються в онлайн-реєстр щодня, і в перспективі очікується, що така база збере близько 5 тис. осіб.

Як повідомлялося, в Україні станом на середину квітня було люстровано 2 тис. чиновників.

Нагадаємо, єдиний державний реєстр осіб, щодо яких застосовані положення закону України “Про очищення влади” (про люстрацію), був введений восени 2014 року, після того як 16 жовтня набув чинності закон №1682-VII “Про очищення влади” (про люстрацію).

Даний закон передбачає норму, згідно з якою особи, які обіймали керівні посади під час президентства Віктора Януковича і знаходилися на цих посадах протягом 1 року, повинні бути звільнені із займаних посад протягом 10 днів після набрання чинності цього закону.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: