завжди свіжі новини

Всі новини

За підсумками 2015 року Гонтарева прогнозує інфляцію в Україні на рівні 30%

Гонтарєва

Зростання економіки України в 2016 році очікується на рівні 35%. Такий прогноз озвучила глава Національного банку України Валерія Гонтарєва на симпозіумі “Україна: Звільнення від пост-радянського спадку” у п’ятницю, 24 квітня.

Глава Нацбанку підкреслила, що вважає досяжним вихід в 3-5 річній перспективі на інфляцію на рівні 5% в рік і перехід до інфляційного таргетування.

“Але ми вважаємо, що наша економіка досягла нижчої точки і з другого півріччя відновиться зростання”, – сказала Гонтарєва.

У той же час вона підтвердила прогноз НБУ про зниження валового внутрішнього продукту (ВВП) країни в 2015 році до 7,5% в порівнянні з лютневим прогнозом в 5,5% через більш негативну, ніж очікувалася, економічнуситуаціюв січні-лютому.

Гонтарева зазначила, що цьому сприятиме цінова і валютна стабілізація, а також відновлення споживчої активності.

НБУ також прогнозує інфляцію за підсумками цього року на рівні 30%, у тому числі внесок адміністративного підвищення цін складе 13 процентних пунктів.

Говорячи про платіжний баланс, Гонтарева повідомила, що НБУ також погіршив прогноз його сальдо поточного рахунку з нульового до невеликого негативного значення, проте сальдо фінансового рахунку буде позитивним і в цьому, і в наступному році.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

             

залишити коментар: