завжди свіжі новини

Всі новини

Путін вивів посла РФ Михайла Зурабова з контактної групи з врегулювання ситуації в Україні

Азамат Кульмухаметов

Володимир Путін вивів посла РФ в Україні Михайла Зурабова з контактної групи з врегулювання ситуації в Україні, призначивши замість нього Азамата Кульмухаметова. Але особисто я не думаю, що заміна «виконавця» поміняє щось у російській позиції з питання Донбасу або ж у векторі російської політики. Заміна Зурабова на Кульмухаметова – чергова спроба втягнути нас в нові безрезультатні переговори, які зараз є головною метою російської дипломатії.

Ці кадрові перестановки дозволять Кремлю зобразити видимість активності щодо врегулювання ситуації в Донбасі. Така тактика Путіна: призначити нового спецпредставника, який нібито буде виступати від імені російської сторони. На ділі ж ніяких новацій у порівнянні з тим, що відбувалося і відбувається в контексті врегулювання придністровського або абхазького сценарію, в Донбасі не буде.

Тому я порадив би українській стороні просто підняти всі звіти про «зусиллях» Росії щодо врегулювання інших заморожених конфліктів і нарешті усвідомити, що все, на що здатний Кремль – це чергові профанації. Якщо ж ми будемо грати в його ігри, це гарантує нам років десять безплідних і безрезультатних переговорів.

Це шлях до безглуздих обговорень, які розтягнуться на роки. Адже будь-яка з так званих «робочих груп», в яких сидять терористи, матиме можливість в найбільш невідповідний момент припинити переговори, висунути неадекватні умови для їх відновлення – і на тому все закінчиться.

І не менш важливий момент – грати за правилами Кремля означає дійсно сісти за стіл переговорів з бандитами. Якщо ж це – наш вибір, то й результати будуть відповідними.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

             

залишити коментар: