завжди свіжі новини

Всі новини

Укрсоцбанк звернувся до всіх вищих органів влади України за захистом від суддівського свавілля

суддівське свавілля

Укрсоцбанк (UniCredit Bank, Київ) звернувся до Генеральної прокуратури України (ГПУ), Вищої ради юстиції, комітет з питань правової політики та правосуддя та комітет з питань запобігання та протидії корупції Верховної Ради України, а також до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України за захистом від суддівського свавілля, повідомляється в прес-релізі банку.

“Враховуючи складну ситуацію, яка зараз склалася в країні, враховуючи відчай суспільства і рівень його недовіри до судової влади, особливо важливо докласти всіх зусиль для припинення випадків суддівського свавілля, позбавити таких суддів можливості надалі спекулювати нормами права у власних інтересах, а також притягнути винних осіб до відповідальності та оновити судову владу “, – йдеться у зверненні.

Так, банк наводить приклад розгляду цивільної справи №718 / 3111/14-ц у Чернівецькій області, де суддя відверто не дотримується не тільки вимог процесуального законодавства, а й ігнорує норми Конституції України та практику судів в аналогічних справах.

“Банк подав понад 15 клопотань, покликаних встановити обставини справи – зокрема, щодо витребування оригіналів документів, особистої участі позивача, проведення експертиз. При цьому суддя Тетяна Олексюк з формальних причин відмовляє в задоволенні всіх клопотань”, – йдеться у зверненні.

Укрсоцбанк заснований в 1990 році. UniCredit Bank Austria AG до січня 2015 володів 37,3533% акцій банку, ПрАТ “Ферротрейд Інтернешнл” – 35,5811%, UniCredit SpA – 26,479%.

За даними Нацбанку України, на 1 січня 2015 року з розміром активів Укрсоцбанк займав 6-е місце (48,258 млрд грн) серед 158 діючих фінустанов.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

             

залишити коментар: