завжди свіжі новини

Всі новини

В 2015 році планується видача свідоцтв і по суті запуск інституту приватних виконавців

Приватні нотаріуси

Міністерство юстиції України розробило два законопроекти, якими передбачено створення змішаної системи виконання судових рішень і розраховує на підтримку цих законодавчих ініціатив Верховною Радою ще до літньої сесії парламенту.

Про це повідомила перший заступник міністра юстиції України Наталія Севостьянова.

За її словами, сьогодні в Україні не виконується близько 70% судових рішень. Серед проблем держвиконавців – низька заробітна плата, відсутність мотивації, закритість процесу і неефективне законодавче забезпечення системи виконання судових рішень.

Презентуючи розроблені законопроекти, заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергій Шкляр підкреслив, що концепція реформування передбачає введення змішаної системи виконання рішень.

Він уточнив, що мова йде про функціонування в Україні інституту приватних виконавців. Заступник міністра розповів, що перший законопроект – “Про виконавче провадження” – зробить процедуру більш швидкою і ефективною. Другий законопроект – “Про державну виконавчу службу і приватних виконавців” прописує процедуру введення в Україні інституту приватних виконавців.

Шкляр повідомив, що орієнтовно протягом двох тижнів проекти законів будуть обговорюватися на раді щодо судової реформи, після чого будуть направлені до парламенту. “Подивимося, як Рада проголосує. Сподіваюся, що в будь-якому випадку до літньої сесії. А запрацює – цього року”, – зазначив Шкляр.

Він підкреслив, що прийняття цих законів поліпшить рейтинг України в рейтингу Doing Business, збільшить кількість виконаних рішень, позитивно позначиться на ефективності виконавчого провадження, оскільки з’явиться здорова конкуренція між державними та приватними виконавцями.

Також він розповів, що вже цього року передбачено створення кваліфікаційної та дисциплінарної комісії, які будуть підбирати кандидатів у приватні виконавці. “Цього року плануємо видачу свідоцтв і по суті запуск інституту приватних виконавців”, – сказав заступник міністра.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

             

залишити коментар: