завжди свіжі новини

Всі новини

Правоохоронці припинили діяльність злочинної групи під керівництвом сина екс-губернатора Близнюка

Банда Близнюка

Правоохоронці припинили діяльність злочинної групи під керівництвом сина колишнього губернатора Донецької області Анатолія Близнюка.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За його словами, головне слідче управління МВС кілька місяців розслідує кримінальну справу за фактом у 2014-2015 роках незаконного продажу вугілля, яке видобувається на тимчасово окупованій території Луганської та Донецької областей.

“Вугілля, незаконно вивезене з окупованої території, оформлялося як належить приватним фірмам, після чого продавалося низці підприємств, зокрема “Краматорськтеплоенерго”, який отримує кошти на виробництво електроенергії від державного підприємства “Енергоринок”, – розповів Аваков про схему, за якою працювала група.

“А далі все банально просто – отримували гроші на рахунок, знімали за підробленими документами готівкою – вивозили в ДНР\ЛНР… Тобто, держава купувала фактично державне ж вугілля, видобуте на захоплених терористами шахтах”, – додав він.

“Приватні фірми фіктивні та відкриті спеціально для реалізації незаконної схеми членами злочинної групи під керівництвом Олексія Близняка, сина колишнього народного депутата від Партії регіонів і колишнього губернатора Донецької області. З рахунків цих фірм гроші знімалися готівкою і напрявлялися на фінансування терористів”, – розповів Аваков.

За його словами, керівники вже допитані та дали свідчення, що зареєстрували і стали директорами за матеріальну винагороду і не мають жодного відношення до фінансово-господарської діяльності цих підприємств.

Аваков зазначив, що в рамках слідства ГСУ МВС, спільно з Генпрокуратурою провело 20 обшуків в Києві та Житомирській, Полтавській, Сумській, Донецькій областях.

“Під час обшуків вилучено близько 200 тисяч доларів США, близько 12 мільйонів гривень, десятки банківських карток, десятки мобільних телефонів, сім-карти українських і російських операторів, документи на оренду та ключі від банківських сейфів, електронні носії інформації, документи та печатки офшорних кампаній , більше 6 одиниць вогнепальної зброї та 830 набоїв”, – повідомив міністр в мережі.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

             

залишити коментар: