завжди свіжі новини

Бізнес, Всі новини, Світ, Україна

Україна не згодна з пропозиціями кредиторів за держборгом – Мінфін

Радники комітету передали Україні документ щодо деяких принципів реструктуризації боргу. Ряд принципів реструктуризації зовнішнього боргу, запропонованих комітетом кредиторів, не влаштовують українську сторону, говориться в презентації Мінфіну, представленій у Вашингтоні.

“Радники цього комітету передали українській стороні документ, що описує деякі принципи реструктуризації. Україна не згодна на деякі з цих принципів”, – наголошується в документі.

Згідно з документом, наразі консультації з вказаним комітетом ведуться на рівні радників. Мінфін уточнює, що комітет, який складається з п’яти кредиторів, залучив як радників компанії Blackstone and Weil Gotshal.

“Переговори з кредиторами пройдуть у квітні і травні. Переговори будуть спрямовані на досягнення цілей МВФ: для суверенних зобов’язань і зобов’язань з держгарантією – цілей 1-3, для державних компаній – тільки цілі 1″, – наголошується в презентації.

Раніше повідомлялося, що Україна представить кредиторам поточний стан боргової операції у Вашингтоні 17 квітня.

Як повідомляла ПравдаUA, раніше глава Мінфіну Наталія Яресько заявила що Україна може не отримати другий транш МВФ, якщо не досягне угоди з кредиторами про реструктуризацію держборгу до початку чергового перегляду програми МВФ.

10 квітня Кабмін схвалив перелік зовнішніх боргів, які планується реструктуризувати. У свою чергу, заступник міністра фінансів РФ Сергій Сторчак заявляв, що Росія не отримувала від України запиту про офіційну реструктуризацію боргу. При цьому, за його словами, Росія залишається власником українських боргових зобов’язань на суму 3 мільярди доларів.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: