завжди свіжі новини

Всі новини

У Києві за останній місяць знизилася вартість оренди квартир: однокімнатні вже 2500

Оренда дешевшає

У Києві за останній місяць знизилася вартість оренди квартир. Експерти кажуть, що сталося це через величезну кількість пропозицій, відсутність попиту, а також високу вартість комуналки.

Орендарі стали помічати зниження вартості оренди квартир. Як нам розповіла Ірина Серікова, що приїхала в столицю з родиною деякий час назад, їй вдалося зняти квартиру в Оболонському районі на вул. Героїв Сталінграда за 2800 грн. У цю ж вартість входять і комунальні послуги. Кирило Сазонов шукав двушку в спальному районі. Йому вдалося знайти на Солом’янці за 3500 грн. А адже такі квартири ще місяць тому пропонували за 4-5 тис. грн, а ближче до метро – і зовсім за 7 тис. грн. За таку ціну зараз здають житло з дизайнерським ремонтом зовсім поряд з підземкою. Причому, як запевняють квартиронаймачі, господарі квартир ще готові торгуватися і вже особливо не ставлять умов, як, наприклад, без маленьких дітей, тварин і т.д.

Експерти кажуть, що вартість оренди буде знижуватися і далі. Для подібної тенденції є кілька причин. «Пропозицій більше, ніж попиту. До орендодавців додалися ще й ті, хто хоче продати квартиру, але поки не може. Спостерігається також тенденція, що переселенці, у яких закінчилися гроші і не склалося з роботою в столиці, їдуть назад на схід України. Подібних ситуацій близько 5-10%», – говорить ріелтор Дмитро Ісок.

Є також категорія тих, хто навесні їде до осені за місто і здає кімнати в трикімнатних або двокімнатних квартирах, закривши при цьому одну-дві кімнати. Як нам сказав аналітик агентства нерухомості Сергій Костецький, тепер у Києві можна знайти гостинку навіть за 2500 гривень.

«А нормальна однокімнатна квартира обійдеться від 3 тис. грн і вище залежно від вартості і стану». На його думку, зниження ціни пов’язане не тільки з низьким попитом, а й з комунальними тарифами: «Орендодавці в очікуванні, адже нових платіжок поки немає. І залежно від них вони будуть коригувати вартість оренди, оскільки розуміють: люди не готові платити величезні суми. Можу сказати, що в березні було рекордно низька кількість угод з оренди мало не за всю історію незалежності України. Пропозицій зараз близько 32 тис., а укладено було 1 тис. Так що ціни будуть знижуватися і далі».

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

             

залишити коментар: