завжди свіжі новини

Всі новини

Бізнеси і активи нового голови Державної фіскальної служби Романа Насірова

бізнеси насірова

Кабінет міністрів 5 травня призначив Романа Насірова головою Державної фіскальної служби (ДФС). Насіров – народний депутат від Блоку Петра Порошенка, голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики.

Контроль за податками – одна з найважливіших сфер управління країною. Саме від керівника ДФС залежить, чий бізнес процвітатиме, а чий буде відчувати проблеми.

Згідно з декларацією про доходи за 2014 рік, новопризначений голова ДФС Роман Насіров заробив 4, 82 млн грн. Велика частина суми – заробітна плата.

У 2014 році, до обрання депутатом Верховної ради від Блоку Петра Порошенка, Насіров був директором ТОВ “БТГ Пактуал комодітіс”. Це дочка міжнародної фінансової компанії BTG Pactual Commodities. До цього Насіров рік працював заступником голови правління Державної продовольчо-зернової корпорації України (ДПЗКУ). За часів Віктора Януковича корпорацію використовували тодішній аграрний міністр Микола Присяжнюк і народний депутат Юрій Іванющенко для відмивання коштів на закупівлю товарів за державні кошти.

Насірову належить земельна ділянка площею 395 кв м. Його сім’ї – будинок на 414,6 кв м, квартира на 157,3 кв м і земельна ділянка на 502 кв м. У його користуванні два автомобілі: Toyota Camry і Lexus LX 570.

Згідно Держреєстру юросіб, раніше Насірову належало чернігівське ТОВ “Молодіжна інвестиційна компанія”. Вона займається купівлею і продажем всіх типів нерухомості в Чернігові та області. Сьогодні фірма належить його брату – Євгену Насірову, який був помічником свого брата-депутата на громадських засадах.

“Молодіжна інвестиційна компанія” володіє фермерським господарством “Фермінвест”, зареєстрованим в Чернігові.

Брату голови ДФС належить ще два фермерських підприємства в Київській області: “Агропродукт-Полісся” (Поліський район, селище міського типу Красятичі) і “Агропродукт-Іванків” (Іванківський район, село Розважів).

Дружині нового голови податкової Катерині Глімбовській та її батькові – Олександрк Глімбовському належать частки в житловому кооперативі “Лісовий бір” у Козині Обухівського району. Можливо, за цією адресою і знаходиться будинок родини Насірова на 414,6 кв. м.

Дружині голови ДФС також належить частка в ТОВ “Фонд будівельні ресурси України”.

Партнерами Глімбовського в компанії є брати Олексій і Віталій Бутенки. Олексій Бутенко відомий як бізнесмен, який заробляє на біогазі. Йому належить фірма “Біогазенерго”, яка побудувала “ЕкоТЕС” в селищі Іванків Київської області, в тому числі і на інвестиції ЄБРР.

Крім того, Бутенко – власник клубу кінного спорту “Конюшня Бутенка”. Будівництвом стайні займався “Фонд будівельні ресурси України”.

Ще один партнер Глімбовського – Анатолій Писаренко, колишній народний депутат від СДПУо, спортсмен-штангіст, триразовий чемпіон світу і чотириразовий чемпіон Європи.

Основний вид діяльності компанії – будівництво. Вона зареєстрована в селі Проців Бориспільського району Київської області. Там же в 2007 році компанія збиралася будувати котеджне містечко. У Реєстрі судових рішень від 13 квітня 2011 року перебуває рішення Господарського суду Київської області. У ньому суд задовольнив прохання Боріспільського міжрайонного прокурора розірвати договору оренди земельної ділянки на 100 гектар в селі Проців, оскільки “Фонд будівельні ресурси України” не використовує його за цільовим призначенням.

Тесть податківця Олександр Глімбовський – засновник одного з найбільших в країні будівельного підрядника – корпорації “Альтіс-Холдинг”. У 2013 році компанія отримала підряди на добудову нового терміналу Львівського аеропорту, реконструкцію Поштової площі в Києві та розв’язки на столичному Набережному шосе.

Як ми уже повідомляли, наприкінці квітня компанія “Інфробуд”, пов’язана з Глімбовським в числі інших отримала підряд на будівництво оборонних споруд на сході країни.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: