завжди свіжі новини

Всі новини

Бійці АТО збили над Донбасом російський безпілотник виробництва ізраїльської компанії Israel Aerospace Industries

Ізраїль поставляє зброю путіну

За словами ізраїльтянина, це є черговим підтвердженням прямого військового втручання Росії в конфлікт на Донбасі.

Бійці АТО збили над Донбасом безпілотник виробництва ізраїльської компанії Israel Aerospace Industries. Про це заявив один з командирів підрозділу “аеророзвідка України” Натан Хазін, який з літа 2014 року займається запусками українських безпілотників в зоні АТО. Після вивчення уламків безпілотника, він запевнив, що саме такі БПЛА поставляють у збройні сили РФ.

“Днями (4 травня – прим.ред.) Збили російський безпілотник – з рідним наповненням. Розшифровую вміст і бачу на борту компас 4-го покоління, тоді як зараз вже використовується восьме покоління. Тобто росіянам продають непотріб. Модель “Форпост” – наш старий розвідувальний апарат IAI Searcher, який росіяни купили приблизно п’ять років тому. Росіянам тоді продали компоненти старого проекту, а вони вже самі збирали апарати на якомусь заводі”, – розповів Хазін і додав, що українські бійці вже не вперше збивають ізраїльські дрони.

За його словами, на всіх деталях збитого БПЛА були виявлені фірмові пластини з написами і виробничими індексами Israel Aerospace Industries. До того ж Хазін підкреслив, що безпілотники запускають військові професіонали, а не прості “сепаратисти”: “І вже точно Ізраїль продавав дрони НЕ сепаратистам т.зв.” ДНР “, а офіційній владі РФ. Тому факт появи цих апаратів над Донбасом є доказом прямого військового втручання Росії в цей конфлікт”.

Окремо чоловік пояснив, чому, на його думку, Ізраїль передумав поставляти Україні безпілотники. “Ізраїль, декларуючи нейтральність у цьому конфлікті, відмовляється продавати безпілотники та інше військове оснащення Україні, зате поставляє в РФ старі технології ізраїльських БПЛА. У відповідь на це Москва постачає своїм арабським друзям найсучасніше російське озброєння”, – зазначив він.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

             

залишити коментар: