завжди свіжі новини

Всі новини

Держкомпанія «Укренерго», оператор Об’єднаної енергосистеми України, попереджає про можливі критичні ситуації в енергосистемі України

Укренерго

Держкомпанія «Укренерго», оператор Об’єднаної енергосистеми України, попереджає про можливі критичні ситуації в енергосистемі України через зростання відмов основного обладнання магістральних, міждержавних та розподільних електричних мереж країни. Про це повідомила прес-служба «Укренерго».

«Тільки по ДП НЕК «Укренерго» аварійність в 2014 році зросла вдвічі порівняно з 2013 роком. Зростання відмов через пошкодження основного устаткування збільшилося від двох (трансформатори, автотрансформатори) до шести разів (розрядники, обмежувачі перенапруги)», – йдеться в повідомленні.

Прес-служба зазначає, що тільки з початку весняно-літнього періоду 2015 року сталося 932 технологічні порушення, що призвело до знеструмлення 931 населеного пункту.

Як наслідок, середня тривалість перерви електропостачання споживачів становить від 580 до 870 хвилин в порівнянні з аналогічним показником – 40 хвилин – в країнах, що входять до Європейського Союзу.

Згідно з повідомленням «Укренерго», інвестиційні програми електропередавальних компаній на 2015 рік дозволяють привести в належний стан лише 2,5% повітряних ліній 150 кВ і 5% розподільних пунктів та підстанцій.

«Таким чином, для виконання обсягів повної заміни повітряних ліній необхідно 40 років, а розподільних пунктів (РП) та підстанцій – 20 років», – підкреслюється в повідомленні «Укренерго».

Також в компанії звертають увагу на те, що протягом першого кварталу 2015 року на українських теплових електростанціях (ТЕС) сталося 5 відмов, пов’язаних з повною втратою генерації.

«Аварійні ситуації в електроенергетичній галузі виникають майже щодня. Як правило, це відбувається через нестачу органічного палива та граничної зношеності ресурсу теплових станцій», – зазначають в «Укренерго».

Зазначимо, НЕК «Укренерго» займається диспетчерським управлінням Об’єднаною енергосистемою України та експлуатацією магістральних ліній електропередач України.

Дохід «Укренерго» від передачі електроенергії в 2014 році скоротився в порівнянні з 2013 роком на 7,3% – до 3,080 млрд грн.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: