завжди свіжі новини

Всі новини

Новий керівник ДФС Роман Насіров не знає розмір прибуткового податку в Україні

насіров

Кабмін призначив Романа Насірова новим керівником Державної фіскальної служби. Якщо вірити Кабміну, який затвердив призначення на позачерговому засіданні, Насіров став найкращим з 67 кандидатів на посаду. У фіналі він обійшов топ-менеджера «ArcelorMittal Кривий Ріг» Андрія Коломійця.

Насіров – народний депутат України від Блоку Петра Порошенка. У партійному списку у нього був 51-й номер. У Верховній Раді очолив парламентський комітет з питань податкової та митної політики.

За час роботи він не направив жодного депутатського запиту, але подав 40 законопроектів. Майже всі вони стосуються податкових змін, розмірів платежів і зборів.

Насіров – ініціатор змін до законодавства про підвищення рентних платежів для видобувних компаній. Найвідоміші жертви законопроекту – державна «Укргазвидобування», «Укрнафта» Ігоря Коломойського, «Метінвест» Ріната Ахметова і Вадима Новінського.

У Насірова – дві вищі освіти. У 2000-му він отримав диплом Чернігівського інституту економіки і управління за спеціальністю «Фінанси». У 2001-му закінчив бакалаврат в Київському національному університеті ім. Шевченка за спеціальністю «Правознавство».

У 90-х Насіров займався торгівлею нафтопродуктами в державній компанії «Укрнафта-Вентус» і «Галнафтогаз» Віталія Антонова (мережа ОККО). У 2001-му році виїхав до Лондона – отримувати ступінь МВА в School of Technology and Management.

Згідно з офіційною біографією в 2000-2001 роках працював на різних посадах в юридичних та фінансових міжнародних компаніях – в основному відповідав за зв’язки з країнами СНД.

У 2008-му гендиректор Concorde Capital Ігор Мазепа запропонував Насірову відкрити лондонський офіс компанії, але проект не вигорів. Насіров переїхав в український офіс Concorde, де очолив напрямок торгівлі цінними паперами. Пропрацював там майже два роки, але в кінці 2009-го пішов до конкурентів в «Ренесанс Капітал».

Після переходу бельгійського керівника «Ренесансу» Пітера Ванхекке в «Укрнафту» Насіров пішов на підвищення і став співдиректором української «дочки». Правда компанія на той час переживала не кращі часи. У її штаті було всього десять чоловік. На початку 2013-го, після того як материнську компанію купив Михайло Прохоров, українську «дочку» закрили.

Цікава деталь: в топ-менеджменті «Ренесанса» він працював разом з Ігорем Білоусом – своїм попередником в ДФС. За результатами службового розслідування Білоуса відправили у відставку в березні 2015-го.

Встиг Насіров відзначитися і на держслужбі. З квітня 2013-го по квітень 2014-го він працював заступником голови правління в Державній продовольчо-зерновій корпорації України. За інформацією українських ЗМІ, ДПЗКУ щільно «опікали» міністр Микола Присяжнюк і одіозний нардеп Юрій Іванющенко.

Діяльність компанії в 2013-2014-му роках стала об’єктом недавнього розслідування. «За підсумками міжнародного аудиту компанії BDO і результатів оперативної управлінської звітності ДПЗКУ, прогнозований загальний збиток корпорації може скласти близько $202,7 млн. Керівництво ДПЗКУ звільнено, всі матеріали передані до правоохоронних органів, порушено кримінальну справу», – заявив в січні нинішній аграрний міністр Олексій Павленко.

У травні 2012 року з майбутнім головою фіскальної служби трапився конфуз. На зустрічі українських бізнесменів з грузинським реформатором Кахою Бендукідзе Насіров вирішив поставити запитання про податки. Але отримав зустрічний – Бендукідзе поцікавився, який розмір прибуткового податку в Україні. Відповіді Насіров не знав.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: