завжди свіжі новини

Всі новини

Служба безпеки України допитує менеджмент однієї з компаній Ріната Ахметова

Наливайченко-Ахметов

Служба безпеки України допитує менеджмент однієї з компаній Ріната Ахметова у справі про фінансування акцій протесту шахтарів у Києві, повідомив голова відомства Валентин Наливайченко.

“Служба безпеки направила повістки менеджменту однієї з компаній, про які ви згадували. У всякому разі, людина, яка є фактичним власником цієї компанії, і топ-менеджмент цієї компанії допитуються слідчими СБУ”, – сказав він журналістам у четвер у Києві, відповідаючи на питання, чи продовжує СБУ вивчати можливу причетність Р.Ахметова до фінансування сепаратизму.

Голова СБУ нагадав, що спецслужба розслідує кримінальне провадження, пов’язане з незаконним фінансуванням з-за кордону провокаційних акцій під виглядом так званих “шахтарських протестів”.

“Вам відомо, що ми вже затримали кур’єрів, які з Москви, з офісу екс-прем’єр-міністра, привозили гроші. Затримані спільники – так звані “тисячники”, які збирали й фінансували постановочні акції”, – нагадав В.Наливайченко.

Як повідомлялося, шахтарі в кінці квітня провели в Києві третій з’їзд. На наступний день вони почали акції протесту, пікетуючи адміністрацію президента, Верховну Раду, Кабінет міністрів і профільне міністерство, час від часу перекриваючи вулиці.

Протестувальники стукали касками і виступали вимогою виплати зарплат, відмови від імпорту енергоресурсів на користь закупівлі вітчизняного вугілля і відставки голови Міненерговугілля.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

             

залишити коментар: