завжди свіжі новини

Всі новини

Банда юрушева-іванчука і бєні лише в 2014 році на паркінгах Борисполя обікрала українців на понад 40 мільйонів

Бориспіль

Найкращий бізнес в подібних до нашої країнах – класти видатки на державу, а прибутки собі в кишеню. Є ще підвиди – тирити на держзакупівлях, не платити податків, нав’язувати додаткові платні послуги при отриманні державних довідок і ліцензій. Україна могла би удвічі збільшити розмір держбюджету та вімовитися від міжнародних кредитів, закривши хоча би половину таких схем – від митної та бензинової і закінчуючи незаконними МАФами, пише Ігор Попов в своєму блозі.

В цьому блозі – лише один приклад: паркінги в аеропорту Бориспіль. На моє офіційне депутатське звернення ДП “Міжнародний аеропорт Бориспіль” повідомило, що від експлуатації 1896 машиномісць державний аеропорт отримав аж 5218793 грн 50 коп протягом 2014 року. Організацією забезпечення паркування займається, звичайно, ТОВ, причому за договором ще 2010 року. Умови договору передбачають розподіл зібраних коштів приблизно навпіл між державним аеропортом і приватною структурою. Нехитра калькуляція показує, що одне паркомісце в аеропорту заробляло протягом 2014 року аж 15 (!!!) гривень на день. Це при тарифі 20 грн./годину і повністю заповнених паркінгах як мінімум біля терміналу “Д” протягом мінімум 12 годин на день за візуальними оцінками, на напівзаповнених вночі. Втрачений дохід 40 мільйонів? Хто порахує? Хтось втрачає, хтось отримує?

Які ж механізми боротьби з круговою порукою? З боку парламенту – це лише кадровий контроль. Або керівник аеропорту і міністр інфраструктури організують роботу “по-білому”, або звільнення. І так по кожній із схем.

Минулого тижня провела кілька засідань робоча група з перевірки фактів корупції на державних підприємствах, до якої включений і автор. Ситуація сумна і схема класична: керівником держпідприємства ставиться висуванець політичної групи із серйозним депутатським “дахом”, заключаються договори на фіктивні послуги за завищеними цінами, державні кошти зникають у “ямах”, тендери виграють фірми колег по клану. Перший крок до вирішення проблеми – відкриті конкурси на посади керівників державних підприємств. Їх загрозу показали успішні дії корупціонерів по зриву конкурсу на призначення керівника “Укрзалізниці”, де кадрове питання тепер зависло на невизначений час.

Уже і західні партнери відкрито критикують нас за корупцію, і народ чекати далі не буде. Або реальне закриття схем – або радикальні акції із застосуванням вил та сміттєвих баків.

Читайте також: Постмайданна корупція в аеропорту Бориспіль продовжується і процвітає

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: