завжди свіжі новини

Всі новини

Бунти у російських в᾽язницях: одна людина загинула, 15 поранені

бунт

Щонайменше одна людина загинула, 15 поранені внаслідок заворушення, що спалахнуло у тюрмі для в᾽язнів, хворих на туберкульоз.

Як повідомила керівник прес-служби регіонального управління Федеральної служби виконання покарань Росії Олена Нікішова, бунт стався в закладі поблизу Нижнього Новгорода. За її словами, у восьми постраждалих тяжкі травми, а один помер під час операції. Як заявила Нікішова, ніхто зі співробітників установи і цивільного персоналу не постраждав.

За даними ФСВП, засуджені поламали меблі, розбили кілька камер відеоспостереження, а також підпалили два пожежних пости.

За фактом заворушень у колонії порушили кримінальну справу. Звинувачення поки що нікому не висунули.

У ФСВП стверджують, що в колонії відбувся конфлікт між засудженими на побутовому ґрунті. Як заявили у відомстві, група «негативно налаштованих засуджених» затіяла бійку і спробувала підпалити будівлю.

У лікувально-виправній колонії № 3 Нижньогородської області Росії утримують засуджених із різними тяжкими захворюваннями – в основному з туберкульозом і ВІЛ.

За даними російської агенції, представники громадської спостережної комісії неодноразово отримували скарги від засуджених на умови утримання в колонії.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: