завжди свіжі новини

Всі новини

Опублікована доповідь Нємцова “Путін.Війна”, над якою працював політик перед смертю

Нємцов

Родичі загиблих дали підписку про нерозголошення обставин смерті.

За даними російського опозиціонера Бориса Нємцова, вбитого в Москві в ніч на 28 лютого, під час зимових боїв за Дебальцеве загинули близько 70 російських військових. Про це повідомляється в опублікованій доповіді Нємцова “Путін.Війна”, над якою працював політик перед смертю.

Так, на початку лютого до Нємцова звернулися представники інтересів родичів загиблих на Донбасі російських солдатів, зокрема з Іваново. У матеріалах доповіді говориться, що родичі загиблих солдатів шукали допомоги в тому, щоб домогтися від Міноборони Росії компенсаційних виплат. Вони ж розповіли про масову загибель російських солдатів під час літнього контрнаступу бойовиків під Іловайском та під час зимових боїв за Дебальцеве.

За даними Нємцова, під Дебальцевим загинуло близько 70 військових з Росії, як мінімум 17 з них десантники з міста Іваново. До цього часу російські солдати перед відправкою на Донбас офіційно звільнялися з російських збройних сил на вимогу керівництва.

Також у доповіді йдеться про те, що не менше 150 російських солдатів загинули в серпні 2014 року, згідно з оцінками джерел Нємцова. Тоді українська армія перейшла в наступ, але було зупинено під Іловайском російськими військами. Родичі загиблих військовослужбовців, як повідомляється в доповіді, отримали по 2 млн руб. і дали підписку про нерозголошення щодо обставин їх загибелі.

Виступати публічно родичі боялися через підписку про нерозголошення. Як запевняють джерела Нємцова, родичам загиблих погрожували кримінальним переслідуванням і приводили в приклад справу проти багатодітної матері Світлани Давидової за звинуваченням у державній зраді на користь України.

Зазначимо, Нємцов був застрелений на Великому Москворецком мосту в ніч на 28 лютого. По справі в даний час заарештовано п’ять осіб: Заур Дадаєв, якого слідство вважає виконавцем вбивства, Темирлан Эскерханов, Анзор і Шагид Губашевы, а також Хамзат Баха.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: